Rintihanku

Tuesday, December 30, 2008

road-road

mari kite terjah..antara yg terbaru d pasaran!

14 dec lepas, ke CM, Jln TAR, Sogo with my mom, cousin n adik2...jln2 buang duit..

(time ni x potong rambut lagi)

my cousin, 20 yrs old..

Friday, December 26, 2008

new hair

jeng jeng jeng..
pada 20 dec yg lepas, aku telahpun berjaya memotong rambutku. dari panjang spt gambar di atas, terus pendek ketot spt gambar di bawah. huhu nilah first time since darjah 6, terus ptg pendek. dlu dari standard 1~6 x leh rambut pjg. kena paras telinga je. maklumlah, skolah MGS. tp skrg sume methodist dh leh rambut pjg. siap leh pakai tudung. huhu
dari form 1 ~ form 5 stat bela rambut, smpai pjg lutut. pstu nk masuk uitm, terus potong paras bahu. time tu nangis woo. sedey.....
ha yg ni lagilah sedih. lagi pendek....tp aku gak yg nk pendek. psl sll kalo skt kpl, rasa nk botak terus. rimas. ginilah rupa baru yg x lawa. RM60 punye harga! (skali dgn cuci)...@ Maroon, Ktn..

nama style ni : Bob Cut..

Tuesday, December 9, 2008

Aidiladha

kali ni raya haji tak blk kg. mmg sengaja tak kemana2 psl cuti tak lama. lagipun nk cuti lama insyaAllah next week n x-mas nnti. akhir2 tahun ni, gler mls nk keje sungguh2. next week lagilah best, bos xde for a week (pegi hanoi). dah plan siap2 nk cuti 2-3 hari. time bos xde lah senang nk cuti, kalau tak, ssh woo. takde org nk ganti. huhu
mata ni ngantuk, smlm tdo lewat. adik2 ada kat sini. cuti skolah, dorg dtg la. tapi musim ujan, x dpt nk bwk g jln2. smlm cadang nk g aquaria, klcc. tp cuaca tak mengizinkan. hujan dari pagi sampai petang. so dok umah je kemas2 pe yg tak patut n layan AF3...naik boring adik2 aku. asik ulang yg tu je. dlu aku tak layan AF nih. tp ble tgk mawi dlm AF3 ni jadi seronok plak nk tgk. aku takdelah fanatik minat mawi tp ske tgk pd kesungguhan dia n rezeki dia kan, dpt jadi juara. sangat bangga sbbnye dia dtg dgn pakej. berzanji pun blh, ber'beautiful maria' pun blh. k lah stop dulu citer mawi..karang ada plak yg muntah kat sini. kan3
k lah nk sambung keje (eh ada ke keje?)...

~sleepy~

Wednesday, November 26, 2008

cuti2 msia..

15.11.08 ari tu adik2 aku datang dari ktn. saje dtg nk jln2. yg adik standard 2, yg abg plak form 4. aku ni mmg comot, selekeh..simple n steady..jgn la terkejut ek kalau tgk PA yg sebegini rupa..haha..meow2 di tepi jln..aku nk kuis, tp x leh psl dia dok antara pokok2 bunga..

19.11.08 (Rabu).....

rabu lepas, apply cuti..gi cameron. saje bwk adik2 jln2. nk bwk anak2, x leh pasal anak2 aku dok dlm akuarium. kang mati plak anak2 ikan aku tuh...

musim cuti skolah, konon pilih hari rabu, waktu org bekerja so that takde lah sesak nk jln. alih2 sampai sana, ujan..jap ujan, jap benti..nk jln pun tak best. tp smpat la lepak minum teh kat ladang tuh..

zaaasssss..layan gambar moh!

ni kat Lata Iskandar. ingatkan besar, kecik je tempatnye. nak mandi pun selesa psl kat tepi jln. dulu aku dtg cameron tak pnh nk singgah tempat nih. ni kali ke-4 dtg cameron, tp 1st time singgah.
takde ketenangan langsung time kitorg g psl ada aktiviti potong balak plak kat air terjun nih. bising, kotor, busuk asap lagik..buweekkkkk....

ha ni kat 'apa ntah nama tempat nih'.

gambar atas : masa tiba kat tempat nih, aku diserang sakit perut yg amat sgt. bkn nk tut..tut..tp senak yg teramat. tp sempat lagi bergambar kenangan with my brothers....plus, tak dpt nk jln mn2 sbb hujan....
gambar atas : aku ni ssh nk bergambar sorg2. tp terpaksa dsbbkn kena paksa. bkn senang tau nk senang, senang2 dtg r umh...
aku rasa bunga ni unik...
lawa..
menarik..tgk bunga raya tu...gler besar...segar, cantik..freshhh

jeng..jeng..jeng..




gambar atas : nyum..nyum..nyum...stoberi.....wahhhh beshnyerrkkkk...!!

aku : ma, nak kirim apa? ha? teh tak nak? bunga pun tak nak? stoberi pun tak nak? huhu .....
takde apa yg menarik sgt sbb musim hujan. asik berteduh je. biasa g jgk la kat ladang cactus, tempat bunga, tmn rama2. hari tu g sampai brinchang, patah balik turun. sblm balik, sempat singgah ringlet. Quarters polis, tempat family atie tinggal yg dh 9 thn kitorg tak berjumpa. next time dtg, kalau nk tdo dh x pyh sewa bilik. lepak je kat umh atie. hehe, jimat kos....

10.20am

mengantuk yg semakin kronik. arghhh!!!!
jom kite layan gambar2 sessi berjogging me & ina last sunday @ tmn botani...ni baru tiba..dari rumah tumpang cik mona yg nk ke sarawak ke taman botani. cik mona tu nk ke ofis dulu so drop kami kat sini. saje je snap gambar nih..kasi mcDa terkenang2 sket kat ofis lama dia tuh..best woo jog kat sini. tenang, aman & damai. tgk tu ina, siap bwk berus gigi lagik. tak sempat nk gosok gigi kat umah tadi :p....

ada cerita di sebalik berus gigi ini. jeng jeng jeng.....citer cik berus gigi;

mona : (kol pagi2 ms kitorg tgh bersiap)...kak lynn, blh tak bwk turun berus gg org? tertinggallah..org nk bwk g sarawak..

aku: yg mana satu?

mona : yg kaler ijau..

aku : (dlm bilik mandi)...hmm ada 2 ijau, yg mana satu nik? ah blasah je lah yg lawa nih

aku : (masa dlm lif, ngn ina)..hmm buatnye bkn yg ni berus gg dia, mau kena jogging bwk berus gg nih...

mona : (kat bwh, dlm kereta..otw to tmn botani dgn kami)..la kak, bkn yg nih..ni bkn berus gg org..(smbil gelak2..)

aku : arghhh!!! takkan nk jogging bwk berus gg nih? (adussss ilang kehenseman aku..)

ina : hahahaha ko letak je dlm poket..

aku : :(

maka kami pun berjogginglah bersama2 berus gg ini..huhu sob..sob..camne leh tersalah nih..huhu masa nk wat sit up, dgr bende jatuh..pelik gak, pebendenya yg jatuh dari langit nih..rupa2nye berus gg tu yg jatuh dari poket aku..

sempat g alamanda @ 9.10am

time tu kedai pun x bkk lagi..best je jln, kosong jek..kitorg mkn @ chicken rice shop..beli sket brg dapur @ parkson...

otw balik, dlm bas....dpt msg dari mona yg baru tiba sarawak...'

mona : betullah kak, tu berus gg org..org lupa....

aku : hampa!!!

9.46am...

mak ai ngntuknye..smlm 3.30am baru tdo. mana taknye, baru je nk landing dlm 12++, ina (my hsemate) blh plak dtg bilik. sembang2, leh plak ajak main chess. demi tak nak mengecewakan dia, aku pun layan gak lah. tgh2 ngantuk tu, layan la gak. dh la ngantuk, otak pun jem nk kena pk strategi. huhu...zasss

akibatnye, aku tersangatlah mengantuk! nasib bos takde, kalau tak lagilah sangap. adusss..

Thursday, November 13, 2008

Life..

I woke up really early this morning...around 5:00...but just couldn't drag myself out of bed. So, I lay there thinking and mentally planning my day...hmmm...

Tuesday, November 11, 2008

Suatu petang di Alamanda

Ha..ari tu aku g alamanda. Nak beli tiket wayang tp aku tunggu kat luar je. Sementara tunggu member aku g beli, aku lepak2 tgk pemandangan yg tak seberapa sgt. Tup..tup..nampak la sekor 'cemong' nih, lentoQ je layan blues kan. aku ni plak sgtlah pantang tgk 'cemong' tdoQ, mesti nk kuis ngn kaki..haha, saje dengki..
so, mari kita saksikan terjahan ini..ngeh3...
video

BPKK Juara Pertandingan Bowling Antara Bahagian (1 Nov 2008)

jelitawati...
jelitawaties
BPKK juara keseluruhan!!
great team :)


me & them..

JAMUAN RAYA JKA (28.10.08)

Jamuan raya bagi Jabatan Kesihatan Awam (JKA) telah diadakan pada 28 Oktober 2008. Gambar2 di bawah disertakan utk tatapan umum. Sekian...
hari2 rehersal, time nak nyanyi, malu-malu plak....dorg ni seme takut pentas runtuh...huhu

clear...siap leh scan otak en muhadir nih..nyam3..ayam..ayam..
yg nih plak..domam beb...sian en nashriQ, layu je mcm ikan puyu...
yg nih bersemangat tul...pasni nk nanyi lagu raya!...

bile turn kitorg jek, blur je gambo...huhu

me n hazreen zuliesh hasyim...
sama kan baju kitorg? heheh

jejaka perasan BPKK..terhangit di pasaran semasa...

Friday, October 31, 2008

Sambal Bilis

mlm tadi sempat wat sambal bilis. dlm lengoh2 kaki tuh, buat jgk lah sambal nih psl dh tak menahan! sgt rindu nk mkn!


tak yah la citer bhn2 n cara2 mmbuatnya..korang seme mesti tau kan..bkn ssh pun, sambil2 mandi pun blh buat sambal ni tau!

pagi ni bwk g opis, mkn reramai. mak ai sgtlah pedasnye. rasa mcm nk tumbuh pokok lada je dlm perut nih. huhu....

pedas woooo.....



smlm ptg g jogging lagi. kat botani lagik. kali ni ber3 je ngn shah n nazri. yg lelain seme ada hal. besh gak, ada bodyguard hensem 2 org nih.
hasil dari jogging smlm n kelmarin, abis lenguh kaki peha n perut pun rasa keras jek. huhu dh lama x exercise. en nazri n en shah wat sit up..
aku ada je sit up bench kat umh tp skali guna, dmm seminggu. kui3 pastu dok nyandar kat dinding je mende alah tuh..xoxo

kalau time ramai, kitorg siap poco2 lagik..huhu beshhhh

Thursday, October 30, 2008

Jemput-jemput

smlm petang pegi jogging @ taman botani. gler lama dh x jogging. 2-3 bulan kot.
smlm jogging ngn member nih leh plak sambil2 jogging tuh dia citer psl burung. jenis2 burung. burung ada bintik, tak de bintik. tapi satu pun aku tak ingat.

well, u know me...masuk tinga knn, kuar kat anak jari kaki kiri. xoxo

blk umah smlm mcm nk masak nasi. dh kuarkn sotong nk wat sambal sotong. tp kaki plak lenguh, tak blh nk berdiri lama (dh lama x jogging kot), jd kensel jelah masak.

last2 makan kat luar @ sg merab, bangi. mkn mee goreng mamak (tp kedai melayu)...

balik umh @ 11pm, terus prepare bhn2 utk wat jemput2. dari last week teringin nk wat jemput2 tp last week asik wat ns goreng jek.

antara bhn2 utk jemput2 nih : carrot, ubi kentang, kubis, ikan bilis, lada kecik, garam, tepung, air...

simpan dulu, letak dlm peti...

pagi tadi mcm biasalah..kalau nk msk pagi2 kenalah bgn awal. sambil mandi n bersiap to work, blh je goreng jemput2 but a bit masin lah. pagi tadi masa gode2, lupe smlm dh letak garam ke blm. so tadi add la sikit lagi garam. terasalah masin sikit. tp xpe, masih sedap dimakan begitu shj. opppss, mkn ngn sos yg sendiri buat. cilibo tuh kacau ngn gula & bwg putih yg ditumbuk. pstu tapis..tadaaaaa maka siaplah Cili Sos Cap Cik Lynn...hohoho


tarraaaaa...ni lah hasilnye...

nampak tak sos tuh? pedas menyegat woo..
tu bedak tu brand Artistry u...chewah..promote2..

oh ye..just to share;-

"what a very good start this morning. feel so happy at work, more motivate, more positive than yesterday..well, that's how life should be isn't? just to share a little that i'm so happy for no reason today! hopefully to have this feeling at every single minutes of my life :) "