Rintihanku

Wednesday, November 26, 2008

cuti2 msia..

15.11.08 ari tu adik2 aku datang dari ktn. saje dtg nk jln2. yg adik standard 2, yg abg plak form 4. aku ni mmg comot, selekeh..simple n steady..jgn la terkejut ek kalau tgk PA yg sebegini rupa..haha..meow2 di tepi jln..aku nk kuis, tp x leh psl dia dok antara pokok2 bunga..

19.11.08 (Rabu).....

rabu lepas, apply cuti..gi cameron. saje bwk adik2 jln2. nk bwk anak2, x leh pasal anak2 aku dok dlm akuarium. kang mati plak anak2 ikan aku tuh...

musim cuti skolah, konon pilih hari rabu, waktu org bekerja so that takde lah sesak nk jln. alih2 sampai sana, ujan..jap ujan, jap benti..nk jln pun tak best. tp smpat la lepak minum teh kat ladang tuh..

zaaasssss..layan gambar moh!

ni kat Lata Iskandar. ingatkan besar, kecik je tempatnye. nak mandi pun selesa psl kat tepi jln. dulu aku dtg cameron tak pnh nk singgah tempat nih. ni kali ke-4 dtg cameron, tp 1st time singgah.
takde ketenangan langsung time kitorg g psl ada aktiviti potong balak plak kat air terjun nih. bising, kotor, busuk asap lagik..buweekkkkk....

ha ni kat 'apa ntah nama tempat nih'.

gambar atas : masa tiba kat tempat nih, aku diserang sakit perut yg amat sgt. bkn nk tut..tut..tp senak yg teramat. tp sempat lagi bergambar kenangan with my brothers....plus, tak dpt nk jln mn2 sbb hujan....
gambar atas : aku ni ssh nk bergambar sorg2. tp terpaksa dsbbkn kena paksa. bkn senang tau nk senang, senang2 dtg r umh...
aku rasa bunga ni unik...
lawa..
menarik..tgk bunga raya tu...gler besar...segar, cantik..freshhh

jeng..jeng..jeng..




gambar atas : nyum..nyum..nyum...stoberi.....wahhhh beshnyerrkkkk...!!

aku : ma, nak kirim apa? ha? teh tak nak? bunga pun tak nak? stoberi pun tak nak? huhu .....
takde apa yg menarik sgt sbb musim hujan. asik berteduh je. biasa g jgk la kat ladang cactus, tempat bunga, tmn rama2. hari tu g sampai brinchang, patah balik turun. sblm balik, sempat singgah ringlet. Quarters polis, tempat family atie tinggal yg dh 9 thn kitorg tak berjumpa. next time dtg, kalau nk tdo dh x pyh sewa bilik. lepak je kat umh atie. hehe, jimat kos....

10.20am

mengantuk yg semakin kronik. arghhh!!!!
jom kite layan gambar2 sessi berjogging me & ina last sunday @ tmn botani...ni baru tiba..dari rumah tumpang cik mona yg nk ke sarawak ke taman botani. cik mona tu nk ke ofis dulu so drop kami kat sini. saje je snap gambar nih..kasi mcDa terkenang2 sket kat ofis lama dia tuh..best woo jog kat sini. tenang, aman & damai. tgk tu ina, siap bwk berus gigi lagik. tak sempat nk gosok gigi kat umah tadi :p....

ada cerita di sebalik berus gigi ini. jeng jeng jeng.....citer cik berus gigi;

mona : (kol pagi2 ms kitorg tgh bersiap)...kak lynn, blh tak bwk turun berus gg org? tertinggallah..org nk bwk g sarawak..

aku: yg mana satu?

mona : yg kaler ijau..

aku : (dlm bilik mandi)...hmm ada 2 ijau, yg mana satu nik? ah blasah je lah yg lawa nih

aku : (masa dlm lif, ngn ina)..hmm buatnye bkn yg ni berus gg dia, mau kena jogging bwk berus gg nih...

mona : (kat bwh, dlm kereta..otw to tmn botani dgn kami)..la kak, bkn yg nih..ni bkn berus gg org..(smbil gelak2..)

aku : arghhh!!! takkan nk jogging bwk berus gg nih? (adussss ilang kehenseman aku..)

ina : hahahaha ko letak je dlm poket..

aku : :(

maka kami pun berjogginglah bersama2 berus gg ini..huhu sob..sob..camne leh tersalah nih..huhu masa nk wat sit up, dgr bende jatuh..pelik gak, pebendenya yg jatuh dari langit nih..rupa2nye berus gg tu yg jatuh dari poket aku..

sempat g alamanda @ 9.10am

time tu kedai pun x bkk lagi..best je jln, kosong jek..kitorg mkn @ chicken rice shop..beli sket brg dapur @ parkson...

otw balik, dlm bas....dpt msg dari mona yg baru tiba sarawak...'

mona : betullah kak, tu berus gg org..org lupa....

aku : hampa!!!

9.46am...

mak ai ngntuknye..smlm 3.30am baru tdo. mana taknye, baru je nk landing dlm 12++, ina (my hsemate) blh plak dtg bilik. sembang2, leh plak ajak main chess. demi tak nak mengecewakan dia, aku pun layan gak lah. tgh2 ngantuk tu, layan la gak. dh la ngantuk, otak pun jem nk kena pk strategi. huhu...zasss

akibatnye, aku tersangatlah mengantuk! nasib bos takde, kalau tak lagilah sangap. adusss..

Thursday, November 13, 2008

Life..

I woke up really early this morning...around 5:00...but just couldn't drag myself out of bed. So, I lay there thinking and mentally planning my day...hmmm...

Tuesday, November 11, 2008

Suatu petang di Alamanda

Ha..ari tu aku g alamanda. Nak beli tiket wayang tp aku tunggu kat luar je. Sementara tunggu member aku g beli, aku lepak2 tgk pemandangan yg tak seberapa sgt. Tup..tup..nampak la sekor 'cemong' nih, lentoQ je layan blues kan. aku ni plak sgtlah pantang tgk 'cemong' tdoQ, mesti nk kuis ngn kaki..haha, saje dengki..
so, mari kita saksikan terjahan ini..ngeh3...
video

BPKK Juara Pertandingan Bowling Antara Bahagian (1 Nov 2008)

jelitawati...
jelitawaties
BPKK juara keseluruhan!!
great team :)


me & them..

JAMUAN RAYA JKA (28.10.08)

Jamuan raya bagi Jabatan Kesihatan Awam (JKA) telah diadakan pada 28 Oktober 2008. Gambar2 di bawah disertakan utk tatapan umum. Sekian...
hari2 rehersal, time nak nyanyi, malu-malu plak....dorg ni seme takut pentas runtuh...huhu

clear...siap leh scan otak en muhadir nih..nyam3..ayam..ayam..
yg nih plak..domam beb...sian en nashriQ, layu je mcm ikan puyu...
yg nih bersemangat tul...pasni nk nanyi lagu raya!...

bile turn kitorg jek, blur je gambo...huhu

me n hazreen zuliesh hasyim...
sama kan baju kitorg? heheh

jejaka perasan BPKK..terhangit di pasaran semasa...