Rintihanku

Monday, November 16, 2009

pick a boo!!

humangai...

bersarang..bertaik cicak dh rest house ai nih. lama beno x hapdet. bkn pe, mls nk menconteng arang kat umh sndiri. dok bz bodi asik lepak kat umh org. umh sendiri dikerakan. (apakah yg ku merepek ni)...

jumaat ni ada interbiu kat wisma putra, kem luar negeri. gigil dowh...
x tau la nk g ke x..
dgrnye PA kat sana x dpt elaun PA. psl x ramai 54 ke atas.

aku kat sini mewah dgn elaun PA rm150..t naik la elaun PA ai cuz my bos dh naik jusa..
tp kalau tukar ke wisma putra tp...tp..tp...cane?
xpe la blasah jelah labu..

sekian.

Friday, August 21, 2009

RamaDhan Yang Ku RinDui..

rAmAdHAn berTamu Lagi..2009

Alhamdulillah, syukur alhamdulillah..

Moga ramAdhAn kali ini lebih bermakna buat kita. Dan untuk diri sendiri terutamanya, moga Allah bukakan pintu hati & permudahkan urusan..

Happy Ramadhan to All my dearest friends..all over d worLd...

Friday, July 24, 2009

hoho..balik kg!

bestnye nk blk ktn mlm ni. last blk aritu rsnye erm..ble ek?
bln 3 aritu. 4 bln dh x blk? adoyai...
ala bestnye..nk main ngn ashran..nak cubit2 pp dia, bontot dia yg berpampers tu. hahaha..
ingat nk amik cuti tp memandangkn cuti cme ada 19 hari je lagi maka ku simpan jelah niat nk cuti tu. lgpun t bln 8 nk cuti lagi..cuti skolah hopely adik2 dtg. tp tatau gak la kan sbb abg tu nk spm tahun ni. mesti dia ada kelas tambahan. tuisyen lagik..hmmmppphhhh
ala...nk blk ktn..best2...

Friday, July 17, 2009

PinJam Part 7

weekend ni pinjam lagi knk2 ribena. ala bestnye...
hmm smlm mkn doyan 8 ulas. langsung mlm td skt kpl, smpai le pg ni. ku gagahkan jua dtg keje sbb rugi la cuti time bos cuti kan kan kan..
tiba2 aura doyan tu dh rasa naik smpai kepala..eee blueeekkkkkk..nak munTAH..
buweekkkkkkkkkkk...

Wednesday, July 15, 2009

PinJam ParT 6..

keke pinjam lagik!
11.06.09, pagi2 ktrg dh naik bas ke alamanda. bdk2 ni ske beno naik bas. huhu. excited btol.




kakak tgh pujuk adik utk beli baju ni. sama mcm baju dia.

lelong..lelong...

adik : aunty ina, tepi la aunty ina. jgn la berdiri kat dpn bas ni




video

arghhh pening aku tgk video nih..




ahad, pagi2 bgn, berjln kaki ke rumah aunty ina plak.
dkt je...
suke bdk2 ni...excited btol..

singgah mkn, food court presint 9...

sila panjat tangga ini...

hosh..smpat lagi dia tdo..


uiks...tersepit!





culik budak!

nmpk tu? mcm nk raya plak kan?
ina tgh psg langsir..rumah baru la katakan.
baru seminggu pindah..
bdk2 tu tolom sepah2 je...haha
erk...lapar ye kakak...
mummy bg biskut je, cicah ngn air.
maklum le umh aunty ina, dapur pun xde lagi..
video

ha..kami buat homework tau mama!

i Luv u, mama!! kekeke....

pinjam part 5..

dh lama. baru nk upload. 20 jun aritu kementerian kesihatan buat family day. sabtu. so ai pinjam la knk2 ribena ni bagi part 5. sila lah menjamu selera masing2 dgn gambar2 berikut;
me with d kids..

hmmmm..

tu piramid mknn ok..
kalau nk penerangan bout d piramid, g mesir. haha

ina boring. ujan. sempat baca novel.

ni nk check kolestrol

eeee saya takut jarum!

pas family day tu, ktrg g mcD kat bangi tuh.
ala comelnye bdk kat tangga bwh tu..
anak sape ntah..
syok je aku dok snap gmbr dia..
ala la la...
kiyutnyeeeee




comel, kan?
weh, anak sape ni? nak pinjam!!!

esoknye anak dara ni bangun, masuk toilet, sambung tdo balik.
ngntuk, katanye!

Friday, June 19, 2009

tak sabarnyeeeee

hikhik..
beshnyee...
mlm ni g amik knk2 riang tu berweekend with me..
eee sukenyeeeee senyum smpai telinga nih...
dh la bos cuti..double best, ok!
seronotnye...

Thursday, June 18, 2009

mereka yg aku rindui..




ahad lepas pas seme org balik, sunyi sepi je rumah tu. rindu nk dgr dorg sme gelak, rindu dgr sme gaduh.
isnin, blk keje rasa tak besh. masa dorg ada, ble kite balik, dorg bkk pintu. 1st thing masuk rumah nmpk dorg dulu. 2nd thing baru nmpk bakul baju yg penuh beserta baju2 yg nk kena basuh & lipat. 3rd thing masuk dapur tgk pape nk dimasak. hahaha...
selasa, plan ngn mama dorg nk g sungai sabtu ni. bwk dorg sume. wat mkn2.
rabu, kensel plan psl lupe sabtu ni ada family day kkm. try minx izin mamanye utk bwk knk2 riang tu ke famili day nnti. nasib dpt green light.
i'm counting for tomorrow (nk amik knk2 riang tu)..ahhhh tak sabarnye!!!
mmg penat nk buat mcm2 keje time dorg ada tp hati sgt best. ble dorg xde, rasa kosong, lagi x best. ble la nk cuti skolah lagi.....
hmmm....reaLLy miss u aLL..
sob..sob..

Wednesday, June 17, 2009

rajinnye ashran

video

tgk la ashran tu. rajin btl angkat kusi 2 tu. org letak kat luar, dia angkut ke dlm balik.

pastu angkut ke luar. tu lah keje dia.

tgk kakak tu plak. dok cium2 isi dlm bantal busuk dia. tu lah aktiviti dia.

Tuesday, June 16, 2009

mereka yg aku sayangi...

13.06.09 (Sabtu)
Baby ashran berjaya jgk dikidnap ke rmh cik ngah @ putrajaya. hahahaha sy sgt suke!
tomei2 je ashran nih..
dtg ngn nenek n atok utk amik pak su n pak teh blk kuantan.
sedar2 la pak su n pak teh bhw cuti telah tamat.
org guna kat swimming pool, dia g main sepak2. wat bola pulak. ah blasah jelah.
janji tak nangis. hohoho...
mcm kumpulan the beatles (eh tul ke spell?)


berebut remote ngn pak su (ni aktiviti harian kalau dok kat rumah nenek)..

@ 5.00pm bwk dorg g swimming kat p11. utk kali yg ntah brp kali..
naik muak dh aku..huhu..

payah nk handle. aktif sgt. kena pegang je dia..

kolam tu x de la dlm sgt tp skali ashran ni lompat2 pastu terbaring..
ha tertelan la air tu..cuak muka dia. air masuk idom.
ha pastu kena angkat kuar kolam, kenalah balik kn. mandi x smpai 10 minit pun.
tension je yg lelain. hahahaha....
last2 bwk dorg main kat playground kt umh i jelah.

hush beratnye pampers nih, nk panjat pun pyh..


ha..nk score tu, jaga2...
bola keranjang nih....

aik..pe dh jadi?
tak sampai kah? tinggi sgt ek?
oooo tgk kapal terbang rupenya...
hahahaha...tertipu semua ye!
ni dh penat kejar bola la ni..



dia mls nk kejar bola. main tunjuk je...


tiyutnye....

tgk tu, dia buat peAce...
geng cik ngah nih..

fuhh ensem tuh!

pak teh bersama kakak & adik ....

ni playground atas kapal, bwh masjid putrajaya...
sonot bdk2 ni main kat situ..

dorg bkn bergaduh..
adik cbe nk pusingkn ashran ke arah kamera..
tp hampa..hampeh..

kakak

penat..jom kite 'aummmm'....

ni pertunjukan ular.
mamat baju kuning tu tgh pegang ular.
ashran memula takut tgk..
tp last2 dia pgg jgk ular tu..
eeeee geli den..
abg..tgh tunggu kakak baju biru siapkn rantai utk kakak & adik..
ske abg dpt adik pmpuan..
spjg2 kakak adik kt umh ni, abg la jaga dorg..
ske sgt nyakat dorg..
hasil dari mewarna..