Rintihanku

Friday, June 19, 2009

tak sabarnyeeeee

hikhik..
beshnyee...
mlm ni g amik knk2 riang tu berweekend with me..
eee sukenyeeeee senyum smpai telinga nih...
dh la bos cuti..double best, ok!
seronotnye...

Thursday, June 18, 2009

mereka yg aku rindui..




ahad lepas pas seme org balik, sunyi sepi je rumah tu. rindu nk dgr dorg sme gelak, rindu dgr sme gaduh.
isnin, blk keje rasa tak besh. masa dorg ada, ble kite balik, dorg bkk pintu. 1st thing masuk rumah nmpk dorg dulu. 2nd thing baru nmpk bakul baju yg penuh beserta baju2 yg nk kena basuh & lipat. 3rd thing masuk dapur tgk pape nk dimasak. hahaha...
selasa, plan ngn mama dorg nk g sungai sabtu ni. bwk dorg sume. wat mkn2.
rabu, kensel plan psl lupe sabtu ni ada family day kkm. try minx izin mamanye utk bwk knk2 riang tu ke famili day nnti. nasib dpt green light.
i'm counting for tomorrow (nk amik knk2 riang tu)..ahhhh tak sabarnye!!!
mmg penat nk buat mcm2 keje time dorg ada tp hati sgt best. ble dorg xde, rasa kosong, lagi x best. ble la nk cuti skolah lagi.....
hmmm....reaLLy miss u aLL..
sob..sob..

Wednesday, June 17, 2009

rajinnye ashran

video

tgk la ashran tu. rajin btl angkat kusi 2 tu. org letak kat luar, dia angkut ke dlm balik.

pastu angkut ke luar. tu lah keje dia.

tgk kakak tu plak. dok cium2 isi dlm bantal busuk dia. tu lah aktiviti dia.

Tuesday, June 16, 2009

mereka yg aku sayangi...

13.06.09 (Sabtu)
Baby ashran berjaya jgk dikidnap ke rmh cik ngah @ putrajaya. hahahaha sy sgt suke!
tomei2 je ashran nih..
dtg ngn nenek n atok utk amik pak su n pak teh blk kuantan.
sedar2 la pak su n pak teh bhw cuti telah tamat.
org guna kat swimming pool, dia g main sepak2. wat bola pulak. ah blasah jelah.
janji tak nangis. hohoho...
mcm kumpulan the beatles (eh tul ke spell?)


berebut remote ngn pak su (ni aktiviti harian kalau dok kat rumah nenek)..

@ 5.00pm bwk dorg g swimming kat p11. utk kali yg ntah brp kali..
naik muak dh aku..huhu..

payah nk handle. aktif sgt. kena pegang je dia..

kolam tu x de la dlm sgt tp skali ashran ni lompat2 pastu terbaring..
ha tertelan la air tu..cuak muka dia. air masuk idom.
ha pastu kena angkat kuar kolam, kenalah balik kn. mandi x smpai 10 minit pun.
tension je yg lelain. hahahaha....
last2 bwk dorg main kat playground kt umh i jelah.

hush beratnye pampers nih, nk panjat pun pyh..


ha..nk score tu, jaga2...
bola keranjang nih....

aik..pe dh jadi?
tak sampai kah? tinggi sgt ek?
oooo tgk kapal terbang rupenya...
hahahaha...tertipu semua ye!
ni dh penat kejar bola la ni..



dia mls nk kejar bola. main tunjuk je...


tiyutnye....

tgk tu, dia buat peAce...
geng cik ngah nih..

fuhh ensem tuh!

pak teh bersama kakak & adik ....

ni playground atas kapal, bwh masjid putrajaya...
sonot bdk2 ni main kat situ..

dorg bkn bergaduh..
adik cbe nk pusingkn ashran ke arah kamera..
tp hampa..hampeh..

kakak

penat..jom kite 'aummmm'....

ni pertunjukan ular.
mamat baju kuning tu tgh pegang ular.
ashran memula takut tgk..
tp last2 dia pgg jgk ular tu..
eeeee geli den..
abg..tgh tunggu kakak baju biru siapkn rantai utk kakak & adik..
ske abg dpt adik pmpuan..
spjg2 kakak adik kt umh ni, abg la jaga dorg..
ske sgt nyakat dorg..
hasil dari mewarna..


11.06.09 @ 5pm


balik keje, bwk dak2 ni g swimming @ p11.


video


video

video

Thursday, June 11, 2009

ceNdoL & mc'D

smLm bwk bdk2 ni dtg ofis. sementara nk tunggu blk.
pastu bising2 ajak g mc'D.
aku pun suh lukis gmbar aku dlu baru dpt g mc'D.
so dorg pun lukis la ikut gambar aku yg kat dinding tu..
mari kite tgk hasilnye.....

taraaaaaa....
ha ape tu cam lidi je lukisnye?
ok la tu janji dorg cube jgk kan.

pstu ktrg gerak nk ke mc'D kat bangi, sblh pkns tu.
tiba2 nmpk la gerai jual cendol.
ktrg pun singgah la mkn cendol dlu.
kakak & adik muka cuka je..
ingatkn x suke mkn cendol.
rupenya pening kpl sbb kat ofis td aku smbur perfume kat dorg.
ala yg 'one drop' tu.
blh plak dua bradik ni pening kpl.
sian plak aku tgk. hilang mood msg2.
sempat lagi kakak ni 'peace!'

muke pening...

tiba mc'D ms tu still dlm keter.
kakak : mummy, kakak pening la. kakak nk bukak baju.
aku : eh mn ada baju lain nk salin nnti.
kakak : ala xpe la kakak bogel.
aku : ish mn leh bogel. tak malu ke?
kakak : mummy, cpt la. kakak nak muntah..
aku : ha? ok ok jom kite basuh muka.
hahahaha...sian plak dorg nih...
pas basuhkn muka dorg, basuh tempat aku smbur perfume tadi,
dorg pun dh ok..huh lega.
kalau x, x psl2 berbogel dlm mc'D.
haruuuuuu!!!




adik ni mmg ske manjat..sekian, utk makluman..

Wednesday, June 10, 2009

pinjam anak part IV

smlm balik keje, abg & adik sebuk je suh amik kakak & adik.
abg & adik : kak ngah, jom amik kakak & adik
k.ngah : hish..sp nk jg? k.ngah kn keje..
abg : xpe la. abg jaga.
k.ngah : blh ke? nnti nk bg mkn.
abg : ala bkn ssh pun.
dari kol 5pm - 7pm dorg still brsungut suh amik bdk2 tuh.
pas maghrib, aku sms mama bdk2 tu. tanye blh ke antar.
risau gak, asik pinjam anak org je. org tu pun x pnh pinjam anak aku. (herk!!!)
nasib la mmber aku tu ckp 'ok'...
so dlm kol 11++pm dorg dtg la sefamily. yg bongsu x dpt eden nk jg cuz still
berpampers. huhu
dlm kol 1am ++ aku dh masuk tdo. dorg dok layan PS2 lagi. gasaklah dorg.
janji aku tdo. zzzzzzzz hahahahaha
g keje ari ni dgn perasaan yg gumbira. surunuk. besh jek..
x sabo nk blk ptg krg nk tgk bdk2 tu. umah kompem mcm tongkang pecah punye.
tp xpelah, asik kemas je..sakit gak mata kdg2.
nnti sme dh balik, sunyilah blk...huhu..
ala beshnye. ni baru kol 12. ala lmbtnye 5pm.
wink..wink..

Tuesday, June 9, 2009

pinjam anak part III

8 jun 2009 (isnin) = aku cuti lagi hari ni. smlm (ahad) aku pinjam lagi bdk2 ni tdo kat rmh. wah ske bdk2 tuh. riuh rumah smlm ngn adik2 aku lagi. wah meriah..



so pagi2 aku dh siapkn bekpes n baju2 utk bdk2 ni sme mandi (ceh mcm ramai anak je bunyinye)..dlm kol 10++am ktrg gerak menuju ke sungai alang sendayu, gombak.

scroll down...





yg mn 1 anak aku? haha xde pun..



mlm tu dorg dinner kat umh aku sblm balik..
pas mkn sme dok main PS..
huh..sempat lagi tu..


ble kakak adik e'am balik, sunyi je..

nasib adik2 ada. tp sabtu ni adik2 nk blk dh..

hmm..lmbtnye lagi cuti skolah..

~sunyi~